Onze Pastoor

Vader Taron Tadevosyan (geboortenaam Edgar) is de geestelijke leider van de Armeens Apostolische kerk te Amsterdam.

Hij is geboren op 4 april 1982, in een dorp Poqr Vedi te provincie Ararat. Vanaf het jaar 1988 tot het jaar 1999 volgde hij basis- en middelbaar onderwijs op de plaatselijke middelbare school. Hierna heeft hij een seminaar bijgewoond in de geestelijke bisdom te Shirak. In het jaar 2000 tot 2004 studeerde Vader Taron aan de  Vazkenian Theologische Academy te Sevan. Na zijn diploma, heeft hij tot 2006 gestudeerd aan Gevorgian Theological Academy in Echmiadzin. Op 23 februari 2005, is hij gezegend als diaken door Vader Nerzes Aartsbisschop Pozapalian. In 2006 heeft hij in hoge orde van Catholicos Karekin II gewerkt als assistent gastheer bij de Heilige Etchmiadzin en een jaar later als gastheer. In 2011(juli t/m september) werd hij door Catholicos aangesteld als geestelijke leider bij Armeense kerk St. Khor Virap.

In 31 oktober 2010 is hij gezegend als pastoor door Bisschop Mkrtich Proshian en daarna is Vader Taron in hoge orde van Catholicos Karekin II aangesteld als geestelijke leider van de Armeens Apostolische kerk te Amsterdam.

Vader Taron Tadevosian is getrouwd en heeft een kind.